Till startsidan för Statens veterinärmedicinska anstalt

Material för alla åldrar

Filmen Inför ett gårdsbesök, vår tipspromenad och frågesport online är material som kan användas i samband med aktiviteter för alla åldrar. Delar av materialet är tillgängligt på flera språk.

Inför ett gårdsbesök - en film

Filmen berättar om viktiga saker att tänka på inför ett besök på en gård med djur. Den kan ses av alla åldrar och är ungefär fyra minuter lång. Du kan titta på filmen på Youtube eller genom att klicka på bilden (svensk version). Här finns länkar till filmen på arabiska, dari, engelska, somaliska och tigrinja.

Tipspromenad

TipspromenadMed vår tipspromenad kan man på ett aktivt och roligt sätt lära sig mer om sådant som är viktigt när man hanterar mat och umgås med djur. Det finns 119 frågor i tre svårighetsgrader. 26 av frågorna finns översatta till arabiska, dari, engelska, somaliska och tigrinja. Vi rekommenderar en tipsrunda med 13 frågor. På en familjedag kan man blanda svåra och lätta frågor så att alla kan delta.

Alla tipsfrågor för egen utskrift (pdf)
Tipsfrågor på andra språk (pdf)
Instruktioner (på fler språk) (pdf)
Tipstalong (pdf)

Frågesport online – Kahoot

Frågesport onlineVår frågesport oline inehåller flera quiz, skapade på webbplatsen Kahoot. Quizen ger deltagarna möjlighet att testa vad de kan om smittskydd, antibiotikaresistens, djurskydd, livsmedelshygien, miljö och resor till andra länder. Varje quiz innehåller fem till elva frågor och kan genomföras i grupp eller enskilt med hjälp av dator, surfplatta eller mobiltelefon. Spelinstruktionen förklarar hur man skapar en inloggning och genomför frågesporten hos Kahoot.

Spelinstruktion (pdf)
Faktablad om berörda kunskapsområden (pdf)
Quiz om smittskydd (pdf)
Quiz om antibiotikaresistens
Länk till quiz om djurskydd
Quiz om livsmedelshygien
Quiz om miljö
Quiz om resor till andra länder

Tillbaka till första sidan